Ett Vitt Band 2014

En expedition med Paddla för Livet

Ett Vitt Band 2014
…på skidor genom svenska fjällkedjan med miljön i åtanke!

Start: 20:e februari 2014.

Målgång: månadsskiftet april/maj

Expeditionslängd: ca 70 dagar

Beräknad sträcka: Grövelsjön – Treriksröset (i syd-nordlig riktning), ca 1400 km

Skidas av:
August Alvtegen Lundgren
Svante Berg
Paddla för Livet

Längs vägen följer:
Gäster
Registrerade följare (se nedan)
Sponsorer:
– Hilleberg the Tentmaker
– Aclima
– Svenska turistföreningen
– Naturkompaniet

 

 

Expeditionen syftar till att sprida ett ord för miljön och den globala klimatförändring som står framför oss. Under turen för vi en dagbok som skrivs till våra barnbarn. Häri dokumenterar vi dagens vackra fjällandskap i Sverige, men förhoppningen att även våra barnbarn ska få uppleva samma vackra och rena natur – till skillnad från den vi sett till havs! Vårt budskap är att engagera människor till ett större ansvar för naturen och informera om miljön.

Vi kommer under expeditionen att föra en registreringssida här på hemsidan (www.paddlaforlivet.com/knyt-ett-vitt-band) där man som följare av expeditionen kan skriva upp sig på listan. Om man gör det bidrar man till en framtida insats då Paddla för Livet följande sommar kommer att plocka 1 kg skräp för varje registrering på listan. Detta kommer att ske under en kajakexpedition i Bohuslän sommaren 2014 som vi kommer att kalla ”skräp-jakt-2014″. Denna insats kommer att syfta som ett svar på vår fjällexpedition. Vi knyter ett Vitt Band.

Utöver att registrera sig som följare av expeditionen och på så sätt bidra till att 1 kg skräp kommer att bli samlat av Paddla för Livet i naturen, kan man också ta del av en kampanj som gäller våra Kilogram*. Som registrerad följare har man möjligheten att köpa Kilogram för halva priset och på så sätt bidra till att ännu mer skräp kommer att plockas i naturen. Allt för våra barnbarn. Kolla in kampanjen här.

 

Följ expeditionen här!
http://www.ettvittband.se/
http://www.facebook.com/ettvittband

Information och länkning till bloggen kommer att kontinuerligt finnas här på hemsidan samt på vår Facebooksida http://www.facebook.com/paddlaforlivet

Expeditionen är ett anmält  projekt till http://www.vitagronabandet.se/
Med andra ord är detta en ”Vita-bandet-expedition”.

 

Expeditionens sponsorer:

Hilleberg the Tentmaker
Hilleberg the Tentmaker

 

 

Aclima

Aclima

 

 

 

 

Svenska turistföreningen

Naturkompaniet