Vit November

Vit November

Året är 2012. Det är kallt, det är november, det snöar och regnar – beroende på var i Sverige man är. För oss var det snöblandat. Vi sjösätter i mitten av månaden vid en på morgonen fryst strand vid Stenungsund. Två reportrar vinkar av oss och frågar ironiskt om vi har med oss paraplyerna. Nej säger vi, men vi har torrdräkter, packade kajaker och ett jäkla sug efter ett stökigt västkusten.

En expedition på den svenska västkusten i november månad 2012 där fokus låg på att insamla stora mängder skräp i skärgården. Från Stenungsund till Strömstad plockades över 600 kg(!) plast på öarna i området. Expeditionen varade under två veckors tid och var krävande på grund av de rådande väderförhållandena i november månad på västkusten. Turen präglades av starka vindar, regn, novembers mörka dagar och kalla nätter. Det var en vit november i den bemärkelsen att vi utsattes för mycket vitvatten, dimma och faktiskt snö.

Vi som paddlade denna expedition och delade många mörka timmar i tältet tillsammans heter Tim Ekstam och Jens Berglund. Med oss följde även Torbjörn Söderholm och Kathrine Olufsen under fyra dagar vardera. På materialsidan hade vi med oss Didrikssons och Aclima.

Se dagboken i bloggen och bilder i galleriet!

Mer information samt video/film kommer!